Sprekers

Meike de Jong
dagvoorzitter, presentator en redacteur bij RTL Nieuws

*foto is gemaakt door Bart Honingh.


Meike de Jong werkt als presentator en redacteur bij RTL Nieuws. Daarnaast treedt ze sinds 2006 op als dagvoorzitter en gespreksleider, bij bijeenkomsten in binnen- en buitenland.

Meike wordt enthousiast van o.a.: economische ontwikkelingen, de arbeidsmarkt, technologie en de gezondheidszorg. 

Patrick van Veen
bioloog en deskundige sociaal oergedrag
Patrick van Veen is gedragsbioloog en werkt als trainer, keynote-spreker en onderzoeker voor zijn bedrijf Apemanagement.
Vanuit die functie adviseert hij ondernemingen en probeert hij mensen iets te leren over ons oergedrag. In de media is hij regelmatig te zien als vaste deskundige bij Galileo, Tijd voor MAX en RTL Late Night. 

In 1999 is hij gestart met een onderzoek naar de overeenkomst tussen sociaal gedrag van apen en mensen in bedrijven, wat als basis dient voor zijn huidige werkzaamheden. Hij doet onderzoek bij chimpansees en gorilla’s naar de biologische drijfveren van samenwerken en de complexiteit van communicatie.

Hij schreef onder andere de boeken Help, mijn baas is een aap en Dierbare collega’s.

Het motto van Patrick is translating science to knowledge. Daarmee probeert hij biologische wetenschap toe te passen in maatschappelijke thema’s. 

Jeanne Bakker
oprichter Brain Bakery en expert Learning & DevelopmentJeanne Bakker is een veelgevraagd spreker en trainer op seminars en congressen. In de afgelopen 20 jaar deed zij ruime ervaring op in het trainersvak, als opleidingskundig adviseur en beïnvloedingsexpert.

Haar aanpak kenmerkt zich door vernuft, energie, praktijkgerichtheid en humor. Haar boeken en optredens zijn altijd prikkelend en uitdagend. 

Ellen van Dieren
eigenaar Recruitment Trainer“Recruitment doe je met persoonlijke aandacht” is waarin ik geloof. Recruitment is geen rocket science. Het is wel een professioneel vak, waarbij de mens de onderscheidende factor is tot het succesvol werven van nieuw talent.

Het starten van mijn eigen bedrijf als Recruitment Trainer was voor mij een logische stap. Het delen van kennis en vakgenoten inspireren over recruitment zorgt bij mij namelijk altijd voor een lach op mijn gezicht. Ik train, spreek, geef lezingen en deel dagelijks mijn kennis online. 

Kijk voor meer informatie op www.derecruitmenttrainer.nl

Rini van Solingen
spreker, schrijver, docent en onderzoeker


Rini van Solingen is deeltijdhoogleraar Global Software Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Daar leidt hij het onderzoek en onderwijs rond wereldwijd gedistribueerde softwareteams. Ook geeft hij regelmatig college aan Universiteit Nyenrode in masterclasses en MBA’s. Tevens is Rini CTO bij Prowareness, waar hij als strategisch consultant helpt bij het succesvol doorvoeren van Agile transformaties en het bouwen van Responsive Enterprises.

Petra de Rijke
directeur GGZ Drenthe


Petra de Rijke is directeur bedrijfsvoering bij GGZ Drenthe. In 2005 startte haar loopbaan binnen de psychiatrie, na ruim twintig jaar te hebben gewerkt binnen de financiële dienstverlening. Zij onderschrijft de visie van GGZ Drenthe ‘Wij Zien Mensen’ van harte, zowel in de patiëntenzorg als in HRM processen en in relatie tot zorgprofessionals. Het afgelopen jaar nam zij actief deel aan het proces ‘aanpak organisatieklimaat’, bedoeld om het werken binnen de zorg plezieriger en veiliger te maken.

Gerda van der Meer
directeur werk en dagbesteding bij Cordaan

Jaap Kuin
adviseur VOORWE-RK
Esdégé-Reigersdaal

Martijn Venus
Manager projecten Gezond werken in de Zorg bij Stichting IZZ


Martijn Venus is een veelzijdig en creatief bedrijfskundig projectmanager en adviseur in de zorg bij IZZ, van RvB-niveau tot zorgpraktijk. Hij heeft een passie voor gezondheid, vitaliteit en innovatie. Verder heeft hij twintig jaar ervaring in complexe verandertrajecten met kennis van zorg(verzekeringen), veranderkunde, lean, IT en HR en heeft hij altijd met oog voor de waarde voor de mens  (klant en medewerker).

Erik Sjoerdsma
Afdelingshoofd Radiologie bij Spaarne Gasthuis


Erik wil een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van mensen én daarmee aan de maatschappij en zichzelf. Hij gelooft in het stimuleren van eigenaarschap, verantwoordelijkheid en het onderkennen van elkaars kracht en zwaktes. Hierdoor kun je jezelf en elkaar ontwikkelen, versterken en mét elkaar doelen realiseren. Erik vindt het uitdagend om nieuwe technologie en innovatieve oplossingen op een passende en positieve manier in het dagelijkse werk en leven toe te passen.

Bjarke von Oven
WFM consultant bij Planmen


Als WFM Consultant van Planmen gelooft Bjarke von Oven dat een gezonde ethiek van goed werkgeverschap zorgt voor een betere bedrijfsvoering en hogere klanttevredenheid.

Door discussies om te zetten naar dialogen, werkt Bjarke al jaren aan creatieve WFM oplossingen om medewerkers in de zorg te ontlasten.

 

Marc Verweij
Senior adviseur, AAG


Marc Verweij is via de KLM, zorgcateraars (Compass, Albron) en facilitaire dienstverleners (Hago Zorg, AAG) in de zorgmarkt terecht gekomen. Zijn doel is om zorgorganisaties te helpen met de personele uitdagingen. Door het vergemakkelijken van de uitvoering van niet-zorgtaken draagt AAG bij aan het verlagen van de werkdruk.

 
 
 

Wil jij ook ontdekken hoe medewerkers te vinden en binden?

Ja, ik kom naar het congres!