Image
Programma

09.00 uur

Ontvangst & opening door de dagvoorzitter

09.40 uur

8 gewoonten van bedrijven waar jij graag wilt werken (en hoe jij ze in de praktijk kunt brengen!)

Tijdens deze presentatie delen we onze visie over hoe je een inspirerende werkplekken kan creëren. Een combinatie van onderzoek, trends, succesfactoren, best practices, mythen en valkuilen die we hebben opgepikt bij het bezoeken van een lange lijst van pioniers over de hele wereld. De thema’s Radical transparency, Talents and mastery & Supportive leadership worden verder uitgediept.

Bekijk hier vast een voorproefje! >>

door Pim Morree, Corporate Rebels

10.30 uur
Inspiratie uit een andere branche: ROC Deltion College, Zwolle

Bij het Deltion College werken in totaal ruim 1.300 mensen voor circa 14.700  jongeren en volwassenen. Het is hun missie om studenten, medewerkers en partners een omgeving te bieden waarin zij het beste van zichzelf kunnen geven en zo sterk en positief bij te dragen aan hun toekomst. Het Deltion College is een regionaal opleidingscentrum (ROC), dat actief is in bijna alle werkvelden van het mbo-onderwijs. Daarnaast vervullen zij voor een groeiend aantal bedrijven in de regio de rol van kennispartner.

door Erik LabanDirecteur HRD Deltion College

11.00 uur

Pauze

11.30 uur
Sessieronde 1: oplossingen in de praktijk

Per sessieronde volg je 1 sessie. Deze kun je zelf kiezen!
In sessieronde 1 delen organisaties uit de Cure en de GGZ hun geheimen om de beste werkgever te worden.

Het Deventer Ziekenhuis is winnaar geworden van de ‘Beste werkgever 2017-2018’ in de categorie Ziekenhuizen. Hoe ze daarin zijn geslaagd? Daar is niet één antwoord op te geven. Een combinatie van traditie en regio, permanente aandacht voor opleiden en een breed palet aan HR thema’s die het succes maken. Natuurlijk ondersteund door een heldere Deventer Ziekenhuis missie en kernwaarden. Jenny en Henk onthullen de succesfactoren.

door Jenny Krabbenborg Manager P&O & Henk Klaasboer Manager HRM en Secretaris Raad van Bestuur Deventer Ziekenhuis

De HR manager van GGZ instelling Woonzorgnet komt vertellen over hoe zij een populaire werkgever zijn geworden en hoe zij de werknemer de belangrijkste cliënt hebben gemaakt. 

door Myrna Kusters van Woonzorgnet

Bij de Employee Journey gaat het over behoeften, ervaringen, motieven, gedrag en betrokkenheid van medewerkers. Kort samengevat: het gaat over werkplezier!

In 60 minuten neemt Joris Kuppens u mee in de beweging naar minder regels en meer werkplezier. In 5 stappen leert u de belangrijkste principes van Semco Style Healthcare organiseren via de weg van vertrouwen (autonomie), verantwoordelijkheid (zelfmanagement), verbinding, creativiteit en transparantie. U krijgt live een spiegel voorgehouden over hoe Semco u zelf bent en of u klaar bent om de eerste stap te zetten naar een Semco Style Healthcare-geleide organisatie, op weg naar gelukkige cliënten én medewerkers.

door Joris Kuppens, Progressional People

logo progressional people
Koploper in toekomstgerichte organisatieontwikkeling

Progressional People doet het net even anders. We houden mensen en organisaties een spiegel voor. We zijn de slijpsteen voor de denkgeest van zorgbestuurders en HR-professionals. We prikkelen, stimuleren en sparren. We dagen mensen en organisaties uit. Om kritisch naar zichzelf te kijken. Om een nog betere versie van zichzelf te worden. We helpen mensen en organisaties op een niet conventionele manier om voorop te lopen, om de beste te worden en de beste te blijven. Wij denken dat het anders en beter kan in de zorg. Met gelukkige medewerkers en tevreden cliënten als resultaat.

12.30 uur

Pauze (incl. lunch)

13.15 uur
14.15 uur
Sessieronde 3: Oplossingen in de praktijk

Regionale samenwerkingen >>
Vitaliteit >>
Employer Branding >>

15.15 uur
Pauze
15.45 uur
Omdenkclinic

Theatraal programma over omdenken en verandering. Beer op de weg? Give him a hug! Omdenken is denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws. Kortom: een inspirerende afsluiting van de dag.

16.30 uur

Afsluiting en netwerkborrel